گرفتن فاند تحصیلی چیست ؟ و متقاضیان برای اخذ آن چه شرایطی باید داشته باشند
گرفتن فاند تحصیلی چیست ؟ و متقاضیان برای اخذ آن چه شرایطی باید داشته باشند :
فاند چیست؟
تحصیل در کشورهای پیشرفته، یکی از آرزوهای تمامی دانشجویان آینده نگر است و سالانه افراد زیادی برای پذیرش در دانشگاههای معتبر جهانی اقدام میکنند. متاسفانه تحصیل در خارج از کشور و مخصوصا در دانشگاههای کشورهایی مانند آمریکا، آلمان، کانادا و … به علت مخارج بالا، کمی سخت است و شاید تمامی دانشجویان تمکن مالی برای این امر را نداشته باشند. تنها راه برای کاهش این هزینهها، دریافت بورسیه تحصیلی است. یکی از روشهای اخذ بورسیه تحصیلی، گرفتن فاند از استاد است. در ادامه این مطلب، هر آنچه باید در مورد فاند بدانید را بیان میکنیم.
آشنایی با انواع فاند
منظور از فاند، همان بودجه و یا اعتبار مالی است که به منظور انجام امور مختلف با شرایط خاص در اختیار افراد قرار میگیرد. گرفتن فاند در زمینههای آموزشی و پژوهشی امری رایج است و دانشجویان بسیار زیادی با استفاده از این روش، هزینههای دانشگاه خود را تامین میکنند.
این اعتبار مالی و یا همان فاند، ممکن است توسط یک سازمان دولتی و یا موسسات مالی و شرکتهای خصوصی تامین شود. البته همانطور که واضح است، تمامی موسسات و شرکتهای بخش خصوصی، با توجه به نیازهای خود، فاندهایی را به متقاضیان اعطا میکنند. افرادی که از این مراکز، برای گرفتن فاند اقدام میکنند، آزادی عمل بیشتری دارند. البته اخذ این فاند، کار سختی است، زیرا تعداد مراکز خصوصی، بسیار کمتر از فاندهای سازمانهای دولتی است. به همین دلیل، متقاضیان گرفتن فاند از سازمانها و موسسات دولتی، مانند دانشگاهها، بیشتر هستند.
فاندها با توجه به مقطع تحصیلی، در انواع گستردهای در نظر گرفته میشوند اما به طور کلی، میتوان آنها را در دو نوع تقسیمبندی کرد. دسته اول فاندهایی هستند که در ازای دریافت آنها، دانشجو کاری را انجام نمیدهد. این نوع از فاندها معمولا بدون بازپرداخت و یا با بازپرداخت بلند مدت همراه هستند. به طور کلی بورسیههای اسکالرشیپ، فلوشیپ، وام تحصیلی، جایزه، Grant و تخفیف شهریه در این دسته قرار میگیرند.
دسته دوم فاندهایی هستند که دانشجو با اخذ آنها موظف به انجام کاری میشود. در واقع در این دسته، دانشجویان بر اساس یک قرارداد، در ازای انجام کاری مشخص، حقوق ماهیانه و یا سالانه دریافت میکنند. به طور کلی، گرفتن فاند در دوره تحصیلات تکمیلی و خصوصا در دوره دکتری رواج دارد و رایجترین فاندها در این دوره، شامل موارد زیر هستند.
- دستیار پژوهشی یا همان RA (research assistantship)
- دستیار آموزشی یا همان TA (Teaching assistantship)
گرفتن فاند دستیار پژوهشی چه ویژگیهایی دارد؟
در صورتی که استاد شما یک پروژه پژوهشی را قبول کرده باشد و از شما بخواهد تا در این پروژه به وی کمک کنید، میتوانید از فاند دستیار پژوهشی استفاده کنید. در واقع دستیار پژوهشی، نوعی فاند گرفتن از استاد است. در این صورت، وظیفه شما به عنوان یک دستیار این است که در ساعات معینی در دفتر کار یا آزمایشگاه حضور داشته باشید و در کنفرانسهای مربوطه شرکت کنید تا بتوانید در تکمیل کردن کتاب و یا مقاله، به استاد خود کمک کنید.
در این صورت حقوق شما توسط شخص استاد و از محل بودجه پروژه تحقیقاتی پرداخت میشود. از مهمترین معیارهای انتخاب یک دانشجو برای فاند دستیار پژوهشی، علاقه شخصی به موضوع، داشتن مهارت و شناخت استاد مربوطه از دانشجو است. بهترین راه برای گرفتن این فاند، تماس مستقیم با استاد است. از مهمترین ویژگیهای گرفتن فاند دستیار پژوهشی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- افزایش مهارتهای پژوهشی
- سابقه انجام فعالیتهای آکادمیک در رزومه دانشجو
- امکان اخذ توصیه نامهای معتبرتر در آینده
- در اکثر موارد، دانشجویانی که این نوع فاند را دریافت میکنند، علاوه بر معاف بودن از پرداخت شهریه، مبلغی نیز به عنوان کمک هزینه زندگی به صورت ماهیانه اخذ میکنند
دانشجویی که فاند دستیار آموزشی اخذ میکند چه وظایفی دارد؟
دستیار آموزشی، نوعی کار دانشجویی با میانگین ۱۵ ساعت کار در هفته است. وظیفه دانشجو در این نوع فاند، اداره کلاسهای حل تمرین، مدیریت آزمایشگاه، برگزاری جلسات رفع اشکال و تصحیح برگههای دیگر دانشجویان است. البته لازم به ذکر است که تعیین دقیق وظایف گیرنده این نوع فاند، به استاد بستگی دارد.
معیار اصلی اساتید برای انتخاب یک دانشجو به عنوان دستیار آموزشی، سطح علمی بالای شخص مورد نظر در درس مربوطه و نمره بالای Speaking زبان است. در این نوع فاند حق الزحمه دانشجو مستقیما توسط دانشگاه پرداخت میشود و نه استاد. همچنین لازم به ذکر است که حقوق دریافتی در فاند دستیار آموزشی و یا دستیار پژوهشی، تفاوت زیادی با یکدیگر ندارد. در ادامه مزایای دستیار آموزشی شدن را بیان میکنیم.
- در مقایسه با دستیار پژوهشی، زمان کمتری را از دانشجو میگیرد
- در صورتی که دانشجو بخواهد در آینده تدریس کند اثر مثبتی در رزومه وی دارد
- وجود این تجربه در رزومه نشان دهنده مهارتهای ارتباطی دانشجو است
- در برخی از موارد، دانشجویانی که این سمت را بر عهده دارند، علاوه بر معاف شدن از پرداخت شهریه، مبلغی نیز به عنوان کمک هزینه زندگی، به صورت ماهیانه، دریافت میکنند
آیا داشتن یک رزومه تحصیلی خوب برای گرفتن فاند مهم است؟
همانطور که در بخشهای قبلی بیان شد، یکی از اصلیترین نکات برای گرفتن فاند، داشتن یک سابقه تحصیلی خوب است. داشتن یک رزومه تحصیلی میتواند نقش موثری در اخذ فاند داشته باشد، به همین دلیل، در رزومه تحصیلی باید قابلیتهای تحصیلی و تحقیقاتی خود را به صورت شفاف و کامل بیان کنید.
دقت داشته باشید که ادبیات این نوع از رزومه، با رزومه شغلی کاملا متفاوت است و نوشتن آن به یک هنر خاص نیاز دارد. به همین دلیل بهتر است برای نوشتن رزومه تحصیلی، حتما با یک فرد متخصص مشورت کنید و تمامی مواردی که میتواند شانس شما را برای گرفتن فاند از یک استاد بیشتر کند را در آن ذکر کنید.
سخن پایانی
در این مطلب از وبسایت پایان نامه من، تمامی نکات و انواع روشهای گرفتن فاند را معرفی کردیم. تحصیل در دانشگاهی معتبر در سطح جهانی، یکی از رویاهای تمامی دانشجویان بلند پرواز است که شاید به دلیل نداشتن وضعیت مالی مناسب، تمامی آنها نتوانند در کشوری که میخواهند آغاز به تحصیل کنند. اما با استفاده از فاند و یا بورسیه تحصیلی، این مانع بزرگ از سر راه آنها برداشته میشود و دانشجویان واجد شرایط، میتوانند رویای خود را به حقیقت تبدیل کنند.
برای چاپ مقاله علمی و پژوهشی و مشاوره انجام پایان نامه دکتری و مشاوره پایان نامه ارشد با ما تماس بگیرید : 09353132500
پایان نامه من بزرگترین سامانه تخصصی مشاوره پایان نامه در ایران