
نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی متالورژی
نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی متالورژی
مقاله علمی پژوهشی چیست؟
مقالات علمی پژوهشی در دسته طبقهبندی مقالات داخلی قرار میگیرند. در گروهبندی مقالات داخلی، علاوه بر مقالات علمی پژوهشی، دو گروه مقاله دیگر هم داریم که به این ترتیب هستند: مقالات علمی ترویجی و مقالات علمی تخصصی.
مقالات علمی پژوهشی به مقالاتی گفته میشود که موضوعی نو و تازه را مطرح میکنند یا با دیدگاهی تازه به سراغ موضوعات قدیمی میروند و پژوهشی اصیل و تازه درباره آنها ارائه میدهند. در واقع، چیزی که درباره این مقالات بسیار مهم است، تجزیه و تحلیل دادههایی است که فرضیه و ایدههای مطروحه در تحقیق را حمایت میکند.
شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که اگر به چنین مقالاتی، علمی پژوهشی گفته میشود پس چرا فقط آنها را در دستهبندی داخلی داریم؟ واقعیت این است که مقالات علمی پژوهشی در سطح بینالمللی هم نگارش و منتشر میشوند و مثلا شما میتوانید مقالهای به این صورت بنویسید و با ترجمه مقاله آن را به یکی از مجلات مهم دنیا ارسال کنید اما در دستهبندیهایی که در ایران در نظر میگیریم، مقالاتی با این مختصات که به زبان فارسی نوشته میشوند و در مجلات داخلی به چاپ میرسند اصطلاحا علمی پژوهشی خوانده میشوند و در دستهبندی مقالات داخلی قرار میگیرند.
حال اگر این مقالات پژوهششده را به ژورنالهای خارجی ارسال کنید، دستهبندی دیگری موسوم به isiبا ضریب تاثیر، isi بدون ضریب تاثیر و… به آن داده میشود. پس در اینجا صحبت از مقالات پژوهشی است که در ژورنالهای داخلی به چاپ میرسند و به آنها مقالات علمی پژوهشی گفته میشود. لازم بود تا اینها را بدانید و از هر گونه گیج شدن و سوتفاهم در دستهبندیها دور شوید. اگر آمادهاید بهتر است به شرح دقیقتر ویژگیهای مقالات علمی پژوهشی بپردازیم.
ویژگیهای مقالات علمی پژوهشی
همانطور که در قسمت قبل هم به طور مختصر اشاره شد، مقالات علمی پژوهشی حاوی ایدهای نو و تازه هستند. یعنی به بررسی و مرور موضوعات و مقالات قبلی در یک حیطه نمیپردازند.
اگر بنا باشد مقالهای با مختصات مقالات علمی پژوهشی نوشته شود باید نویسنده محقق به سراغ به دست آوردن دادههایی برود که تحقیقات و پژوهشهایش را روی آن اعمال میکند. یعنی دادههایی خام که مورد آزمایش قرار میگیرند و تحلیل نویسنده از آن ارائه میشود. علمی پژوهشیها از راهکار و راهحلهای تازهای میگویند که قبلا به هیچ عنوان مطرح نشده بوده است. بخشهای مختلف این دست از مقالات به شرح زیر خواهد بود:
- عنوان و طرح تیتر موضوع؛
- اسامی نویسندگان؛
- چکیده؛
- کلمات کلیدی؛
- مقدمه؛
- مرور ادبیات؛
- روش تحقیق؛
- نتیجهگیری نهایی؛
- منابع.
برای چاپ مقالات علمی پژوهشی باید هر یک از بخشهایی را که معرفی شد به دقت بشناسید و در اثر خود به نگارش درآورید.
مراحل نگارش مقاله علمی پژوهشی
اگر ساختار مقالهای علمی پژوهشی را به خوبی ندانید قطعا در نگارش صحیح آن عاجز خواهید بود. کاری که باید پیش از هر چیز صورت بدهید، این است که بدانید این مقالات شامل چه بخشهایی میشوند و چطور باید آنها را نگارش کرد.
نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی متالورژی
نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی متالورژی
نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی متالورژی
متالورژی (به فرانسوی: Métallurgie) شاخهای از علم مواد است که به شناخت و استخراج فلزات و فناوریهای کار با فلزات میپردازد. این علم تفکیک مواد معدنی از سنگ معدن آنها، ذوب، تصفیه و تولید شمش، بهبود خواص و تهیهٔ آلیاژها و فن کار بر روی فلزات و شکلدهی آنها را دربر میگیرد. این رشته از منفکات رشتهٔ مکانیک جامدات است که از سال ۱۳۷۵ در دانشگاههای ایران ارائه میگردد. بهطور کلی علم مواد شامل بررسی خواص جامدات میشود و دربرگیرندهٔ فلزات، سرامیکها، متالورژیها و کامپوزیتها است. علم متالورژی بهطور عمده به فلزات و ساختار آنها میپردازد و در تحصیلات تکمیلی خواص و کاربرد دیگر جامدات نیز بررسی میشود.
واژهٔ «متالورژی» از ترکیب دو واژهٔ یونانی متالون «metallon» به معنی فلز و آرگون «ergon» به معنی کار ساخته شدهاست. این واژه را نباید با واژهٔ ”متالوژی” که میشود فلزشناسی و تلفظ نزدیکی دارند اشتباه گرفت و نیز باید گفت که اصلاً رشتهای با این نام وجود ندارد[۱] و درست آن متالورژی به معنای فلزگری یا فلزوَرزی و دانش کار کردن با فلزهاست.[۲][۳][۴]
مقدمه
از زمانی که انسان فلز را شناخت، متالورژی را به عنوان یک هنر آموخت. صنعت ریختهگری از دیرباز در جهان به عنوان یک صنعت مادر شناخته شده و با پیشرفتهای روزافزون فناوری نقش آن آشکار میگردد.
تاریخچه
دورهٔ فلزات بعد از عصر حجر و از حدود ۶ تا ۷ هزار سال پیش از هجرت آغاز شدهاست. احتمالاً مس نخستین فلزی است که بهطور خالص، طبیعی و جدا از مواد معدنی مورد استفادهٔ بشر قرار گرفتهاست. انواع سنگهای مس از ظاهری فلزی با رنگهای مختلف مانند نیلی، لاجوردی، سبز، طلایی و سرخ برخوردار هستند. این امر میتواند یکی از عوامل توجه بشر اولیه به ترکیبات حاوی مس باشد.
برخی معتقدند که گویا نخستینبار ذرات طلا که در کنار ماسههای کنار رودخانهها پراکنده بودند، توسط انسان شناسایی شدند. مصریان و شاید هندیان بیشتر از سایر ملل در استخراج طلا از سنگهای آن توفیق داشتند، اما در ایران از دورهٔ هخامنشی، آثار متعددی از طلا و نقره خصوصاً در کنار آمودریا و در شهر همدان کشف شدهاست. با گذشت زمان فلزات دیگری مانند نقره، سرب، آنتیموان و قلع نیز کشف شدند و بشر توانست با استفاده از آتش، ذوب فلزات را تجربه نموده و آلیاژهای مختلف را بدست آورد. به عنوان مثال، از مخلوطکردن قلع و مس، مفرغ بدست آمد و به این ترتیب عصر مفرغ آغاز شد.
گرایشهای کارشناسی ارشد
- جوشکاری
- ریختهگری
- بیو مواد
- نانو مواد
- سرامیک
- خوردگی
- شکل دهی فلزات
- شناسایی و انتخاب مواد مهندسی
- متالورژی استخراجی
کامپوزیتها
گرایشهای دکترا
- بیومتریال
- نانومواد
- مهندسی مواد
مواد پیشرفته خوردگی شکلدادن فلزات سرامیک جوشکاری استخراج فلزات
برای چاپ مقاله علمی و پژوهشی و مشاوره انجام پایان نامه دکتری و مشاوره پایان نامه ارشد با ما تماس بگیرید : 09353132500
پایان نامه من بزرگترین سامانه تخصصی مشاوره پایان نامه در ایران