
نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی علم مواد
نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی علم مواد
مقاله علمی پژوهشی چیست؟
مقالات علمی پژوهشی در دسته طبقهبندی مقالات داخلی قرار میگیرند. در گروهبندی مقالات داخلی، علاوه بر مقالات علمی پژوهشی، دو گروه مقاله دیگر هم داریم که به این ترتیب هستند: مقالات علمی ترویجی و مقالات علمی تخصصی.
مقالات علمی پژوهشی به مقالاتی گفته میشود که موضوعی نو و تازه را مطرح میکنند یا با دیدگاهی تازه به سراغ موضوعات قدیمی میروند و پژوهشی اصیل و تازه درباره آنها ارائه میدهند. در واقع، چیزی که درباره این مقالات بسیار مهم است، تجزیه و تحلیل دادههایی است که فرضیه و ایدههای مطروحه در تحقیق را حمایت میکند.
شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که اگر به چنین مقالاتی، علمی پژوهشی گفته میشود پس چرا فقط آنها را در دستهبندی داخلی داریم؟ واقعیت این است که مقالات علمی پژوهشی در سطح بینالمللی هم نگارش و منتشر میشوند و مثلا شما میتوانید مقالهای به این صورت بنویسید و با ترجمه مقاله آن را به یکی از مجلات مهم دنیا ارسال کنید اما در دستهبندیهایی که در ایران در نظر میگیریم، مقالاتی با این مختصات که به زبان فارسی نوشته میشوند و در مجلات داخلی به چاپ میرسند اصطلاحا علمی پژوهشی خوانده میشوند و در دستهبندی مقالات داخلی قرار میگیرند.
حال اگر این مقالات پژوهششده را به ژورنالهای خارجی ارسال کنید، دستهبندی دیگری موسوم به isiبا ضریب تاثیر، isi بدون ضریب تاثیر و… به آن داده میشود. پس در اینجا صحبت از مقالات پژوهشی است که در ژورنالهای داخلی به چاپ میرسند و به آنها مقالات علمی پژوهشی گفته میشود. لازم بود تا اینها را بدانید و از هر گونه گیج شدن و سوتفاهم در دستهبندیها دور شوید. اگر آمادهاید بهتر است به شرح دقیقتر ویژگیهای مقالات علمی پژوهشی بپردازیم.
ویژگیهای مقالات علمی پژوهشی
همانطور که در قسمت قبل هم به طور مختصر اشاره شد، مقالات علمی پژوهشی حاوی ایدهای نو و تازه هستند. یعنی به بررسی و مرور موضوعات و مقالات قبلی در یک حیطه نمیپردازند.
اگر بنا باشد مقالهای با مختصات مقالات علمی پژوهشی نوشته شود باید نویسنده محقق به سراغ به دست آوردن دادههایی برود که تحقیقات و پژوهشهایش را روی آن اعمال میکند. یعنی دادههایی خام که مورد آزمایش قرار میگیرند و تحلیل نویسنده از آن ارائه میشود. علمی پژوهشیها از راهکار و راهحلهای تازهای میگویند که قبلا به هیچ عنوان مطرح نشده بوده است. بخشهای مختلف این دست از مقالات به شرح زیر خواهد بود:
- عنوان و طرح تیتر موضوع؛
- اسامی نویسندگان؛
- چکیده؛
- کلمات کلیدی؛
- مقدمه؛
- مرور ادبیات؛
- روش تحقیق؛
- نتیجهگیری نهایی؛
- منابع.
برای چاپ مقالات علمی پژوهشی باید هر یک از بخشهایی را که معرفی شد به دقت بشناسید و در اثر خود به نگارش درآورید.
مراحل نگارش مقاله علمی پژوهشی
اگر ساختار مقالهای علمی پژوهشی را به خوبی ندانید قطعا در نگارش صحیح آن عاجز خواهید بود. کاری که باید پیش از هر چیز صورت بدهید، این است که بدانید این مقالات شامل چه بخشهایی میشوند و چطور باید آنها را نگارش کرد.
نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی علم مواد
نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی علم مواد
نوشتن مقاله علمی و پژوهشی مهندسی علم مواد
علم مواد (به انگلیسی: Materials Science) یا مهندسی و علم مواد یک حوزهٔ میان رشتهای است که در آن رابطهٔ بین ساختار و خواص مواد به منظور طراحی مواد جدید برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون فناوری مواد مورد بررسی قرار میگیرد. امروزه با افزایش تحقیقات در زمینهٔ نانو، مهندسی مواد به یکی از رشتههای پیشرو در عرصه دانش بدل شدهاست. بهطور خلاصه یک مهندس مواد در نخستین گام بهکمک میکروسکوپ الکترونی روبشی، میکروسکوپ الکترونی عبوری، پراش پرتوهای ایکس و هم چنین روشها و تجهیزات مشابه به شناسایی و بررسی ساختار میکروسکوپی مواد گوناگون میپردازد. در گام بعدی خواص مختلف مواد مورد اندازهگیری قرار میگیرند تا روشهای تولید مواد جدید یا بهبود خواص مواد قبلی فرا گرفته شود.[۱][۲]
علم مواد یا مهندسی مواد، یکی از اصلیترین رشتههای مهندسی است، زیرا دیگر رشتههای مهندسی بدون مواد صنعتی ساخته شده توسط مهندسین مواد کارایی ندارند به عنوان مثال همه قطعات یک سیستم کامپیوتر با علم مواد ساخته میشود یا همه مصالح مورد نیاز ساختمانسازی برای رشته عمران را مهندسین مواد می سازند. در واقع بخش عمده ی مهندسی مواد از علم فیزیک و شیمی تشکیل شده است که البته کمی ریاضی هم به دلیل اینکه جزو رشته های مهندسی است به همراه دارد. مهندسی مواد و متالورژی در گذشته در دو زمینه مجزای علم مواد و متالورژی تقسیم بندی می شد ؛ اما اکنون شامل طیف وسیعی از مواد مانند: فلزات ، علم موادها ، پلیمرها ، نیمه هادیها ، مواد مغناطیسی، مواد فوتونیک و مواد بایولوژیکی می شود. مهندسی مواد یکی از رشتههای مهندسی است که به درستی لقب مادر رشتههای مهندسی را به خود اختصاص داده است که در کشور آلمان آن را با عنوان پزشکی مواد می شناسند.
حوزههای پژوهشی در مهندسی مواد
رشته مهندسی مواد از آنجایی که تنها رشته مهندسی است که علم در آن جایگاه بنیادی دارد ( علم و مهندسی مواد ) زمینه های پژوهشی بسیار گسترده ای دارد. در این رشته می توان پروژه های پژوهشی را هم در قالب فعالیت مهندسی، و هم در قالب فعالیت علمی تعریف کرد. پژوهش ها از فرآیندهای اجرایی مانند جوشکاری و ریخته گری گرفته تا فعالیت های کاملاً تئوریک نانو مواد و مواد پیشرفته گسترده می شوند. در این رشته به راحتی و با قدرت انتخاب بالا می توان زمینه پژوهشی را انتخاب کرد و کرانه پژوهشی بسیار بالایی دارد.
در یک دستهبندی کلی، مواد مورد مطالعه در مهندسی مواد به شش گروه اصلی فلزات (متالورژی)، علم موادها، پلیمرها، مواد مرکب (کامپوزیتها)، بیومتریال (زیست مواد) و نیمهرساناها تقسیم میشوند.
کار یک مهندس مواد چیست؟
احتمالاً تاکنون درباره یک شیمی دان، فیزیک دان یا بیولوژیست شنیده باشد، اما درباره علم مهندسی مواد چیزی شنیده بودید؟ احتمالاً خیر. یکی از دلایلی که وجود دارد این است که مهندسین مواد گستره وسیعی از فعالیت ها را پوشش می دهند و دست به عرصه های مختلف شامل شیمی، بیولوژی و فیزیک، برده اند به همین دلیل عموم مردم آن را اختصاصاً برای یک فعالیت با اسم خاص نمی شناسند. گاهی اوقات مهندسین مواد مهندس علم مواد یا مهندس پلیمر و یا متالورژیست نامیده می شوند و شما می توانید محل کار آنها را در محل کار در صنایع، آزمایشگاه ها و دانشگاه های سراسر دنیا بیابید.
با وجود گوناگونی آنها ، مهندسین مواد از یک نقطه نظر یکسان به مواد نگاه می کنند: آنها بدنبال ارتباط بین فهم ساختار مواد، خواص آنها ، چگونگی فرآیندهای ایجاد تغییرات در آنها، و کاری که آن مواد می توانند انجام دهند و کاربرد آنها هستند.[۳]
در گذشته، مردم از طریق سعی و خطا، مواد مختلف را استفاده و مطابق نیاز خود تغییر می دادند و در مقیاس بزرگ و قابل دید کار می کردند بعنوان مثال حرارت دادن و سرد کردن تکه های آهن (چدن یا فولاد) با هدف سخت سازی. مهندسین مواد مدرن با مهارت خاصی مواد را بسته به اصول استنباط شده از چگونگی رفتار مواد در قرارگرفتن کنار هم، که اغلب در مقیاس غیرقابل دید با چشم غیر مسلح در مقیاس اتمی، تغییر داده و بهبود می دهند. این مقدار چقدر کوچک است؟ برای قرار دادن نقطه در انتهای این جمله شما نیاز به تریلیون ها اتم دارید.[۴]
گرایشهای اصلی
مهندسی و علم مواد رشته گسترده ای است به همین دلیل گرایش های متعدد برای آن تعریف شده است. در ادامه تعدادی از گرایشهای مصوب و رایج در دانشگاههای ایران در مقاطع مختلف تحصیلی آورده شده است [۵][۶][۷][۸]:
مقطع کارشناسی
- متالورژی صنعتی
- متالورژی استخراجی
- علم مواد
- مهندسی مواد و متالورژی
مقطع کارشناسی ارشد
- نانو مواد (Nano material)
- بیومتریال (Bio material)
- شناسایی و انتخاب مواد مهندسی (Materials selection for engineering design)
- علم مواد (Ceramics)
- شکلدهی فلزات (Metalworking)
- ریختهگری (Casting)
- جوشکاری (Welding)
- استخراج فلزات (Extraction of metals)
- حفاظت و خوردگی (Corrosion and protection)
- مهندسی مواد مرکب (Composite material engineering)
برای چاپ مقاله علمی و پژوهشی و مشاوره انجام پایان نامه دکتری و مشاوره پایان نامه ارشد با ما تماس بگیرید : 09353132500
پایان نامه من بزرگترین سامانه تخصصی مشاوره پایان نامه در ایران