
مشاوره پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری
در ادامه مشاوره پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری در این بخش به آموزش نحوه انجام مقدمه در پایان نامه می پردازیم. در بخش قبلی مشاوره پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری با بخش نتایج پایان نامه آشنا شدید. در این بخش تمام تلاش این است که بتوانید مقدمه رساله خود را به درستی و طبق اصول نگارش نمایید.
مشاوره پایان نامه کارشناسی ارشد | طرح ریزی برای مقدمه
بخش مقدمه را با ارائه تصویری کلی از زمینه مطالعه خود آغاز کنید. سپس به پروژه خود و سوال اختصاصی که قصد پاسخ به آن را دارید بپردازید- یعنی هدف مطالعه خود. بخش مقدمه با چند نکته در مورد رویکرد آزمایشی شما نسبت به این مسئله به پایان می رسد تا خواننده به فصل نتایج هدایت شود.
اگر در زمان طرح ریزی در مورد نتایج خود به مرور ادبیات نپرداخته اید، اکنون نوبت این کار رسیده است تا بتوانید به شناخت کافی از زمینه مطالعه خود دست یابید. به موازات نگارش، به منابع نیز اشاره کنید تا برای هر جمله خود یک مقاله مرجع به عنوان پشتوانه داشته باشید.
بخش آغازین
پایان نامه یا رساله خود را با معرفی زمینه پروژه خود به خواننده آغاز کنید. تمام نکاتی را که می خواهید به آنها اشاره کنید یادداشت کنید- تنها چند کلمه کلیدی و چند جمله ساده. این نکات را طوری مرتب کنید که این بخش با توصیف حوزه ای که در آن فعالیت می کنید آغاز شود. یا تاریخچه ای کوتاه از حوزه مطالعه خود، شامل نظریه ها و یافته های اصلی ارائه کنید یا به مرور ساده وضعیت کنونی خود بپردازید (که احتمالا این روش ساده تر است). به خاطر داشته باشید که خواننده نمی تواند در زمان مطالعه سوالات خود را مطرح کند پس باید اطلاعاتی را که برای درک پروژه شما نیاز دارند ارائه کنید.
بخش میانی
سپس به حوزه خاص مورد علاقه خود بپردازید: به خواننده بگویید که چرا این موضوع جالب توجه است و چرا این موضوع را برای مطالعه انتخاب کرده اید. هر یافته یا نظریه مهمی را که شما را به سمت اجرای این پروژه سوق داده یا مطالعه شما را تحت تاثیر قرار داده است پوشش دهید و در صورت نیاز خواننده را به آنها ارجاع دهید.
بخش پایانی
هدف خود را بیان کرده و مقدمه ای کوتاه برای رویکرد آزمایشی خود ارائه نمایید تا خواننده برای فصول نتایج آماده شود.
بخش های مقدمه و مرور ادبیات
در برخی رشته ها بهتر است بخش مقدمه به دو فصل تقسیم شود، فصل اول برای توصیف پروژه و اهمیت آن و فصل دوم برای مرور ادبیات و یا زمینه نظری پروژه شامل مفاهیم ریاضی و یا نظریه های زیربنایی و رویکردهای آزمایشی. فصل یا فصول مقدمه را به بخش های منطقی و قابل درک تقسیم کنید.
طرح ریزی برای بخش بحث
رویکرد شما در زمان طرح ریزی برای بخش بحث باید دقیقا نقطه عکس طرح ریزی برای بخش مقدمه باشد. این بخش با ابعاد آزمایشی یافته های شما و اینکه آیا نتایج همخوان با اهداف شما هستند یا خیر آغاز می شود. سپس باید ارتباط این مطالعه را با حوزه پژوهشی خود نشان داده و به نتیجه گیری های حاصل از این مطالعه اشاره کنید (فصل 6: طرح ریزی و نگارش بخش بحث).
بخش آغازین
این بخش با استدلال های کلی آغاز می شود- اهداف خود را بازگویی نمایید.
بخش میانی
در مورد نتایج خود به صورت انفرادی بحث کرده و سپس آنها را به حوزه مطالعاتی خود ربط دهید. از زمینه کلی پروژه خود- مقدمه- آگاه باشید چرا که این بخش می تواند نتیجه گیری های شما را تحت تاثیر قرار دهد.
بخش پایانی
سپس نتیجه گیری های خود را مطرح کنید. مطمئن شوید که این نتیجه گیری ها مورد تایید یافته ها و بحث قرار دارند. در برخی رشته ها نتیجه گیری در یک بخش مجزا ارائه می شود، پس باید ابتدا به بررسی قراردادهای رشته خود بپردازید.
در انتها، فارغ از نوع نتایج و میزان موفقیت آمیز بودن آنها، با اشاره به حوزه های جالب توجه برای مطالعات آتی که از این پروژه شما نشات می گیرند این بخش را با یک نکته مثبت به پایان برسانید. در صورت امکان، می توانید “پیشنهاداتی برای مطالعات آتی” را در قالب یک بخش مجزا ارائه کنید.
برای چاپ مقاله علمی و پژوهشی و مشاوره انجام پایان نامه دکتری و مشاوره پایان نامه ارشد با ما تماس بگیرید : 09353132500
پایان نامه من بزرگترین سامانه تخصصی مشاوره پایان نامه در ایران