
آزمون GMAT چیست | منابع آزمون gmat چیست | آزمون gmat بین المللی
آزمون GMAT چیست | منابع آزمون gmat چیست | آزمون gmat بین المللی :
آزمون GMAT چیست؟
امروزه یکی از بهترین ابزارهای سنجش بخشی از تواناییهای متقاضیان شرکت کننده در دورههای MBA و دورههای مشابه به آن مانند MBP، آزمون GMAT است. GMAT مخفف عبارت “Graduate Management Admission Test” است و تقریبا هیچ کالج و یا دانشگاه معتبری نیست که نمره این آزمون را به عنوان یکی از شروط بررسی پرونده متقاضیان در نظر نگیرد.
حداقل نمره قبولی در آزمون جی مت
آزمون GMAT به صورت مستقل هیچ توانایی خاصی را در افراد محاسبه نمیکند، بلکه ترکیبی از تواناییها و مهارتهای مختلف که برای یک دانشجوی فعال در حوزه مدیریت مالی، اقتصادی و اجرایی لازم است را بررسی میکند. به همین دلیل دارای هیچ میزانی برای نشان دادن قبولی و یا رد شدن در آن نیست.
در واقع این مراکز آموزشی، دانشگاهها و کالجها هستند که هر یک به فراخور برنامههای آموزشی خود، حداقل نمره قابل قبولی را اعلام میکنند. به همین دلیل ممکن است یک متقاضی با داشتن نمره متوسط، بتواند در برخی از این مراکز، تقاضای ثبت نام کند و برای برخی دیگر خیر. البته لازم به ذکر است که هر مرکز آموزشی که اعتبار بیشتر داشته باشد، نمره بالاتری را نیز از این آزمون طلب میکند.
آشنایی با بخشهای مختلف آزمون GMAT
به طور کلی، آزمون GMAT از سه بخش تشکیل میشود که به شرح زیر هستند.
- ارزیابی نگارشی تحلیلی
- Verbal
- Quantitative Sections
در بخش نگارش، متقاضیان باید بر روی دو متن انشا کار کنند که یکی از آنها برای تحلیل یک استدلال و دومی برای بررسی یک موضوع است. برای هر یک از این دو متن، مدت زمان ۳۰ دقیقه زمان تعیین شده و این که کدام یک اول ارائه شود مشخص نیست. به طور کلی این بخش از آزمون تفاوتهایی با سایر آزمونهای مشابه مانند TOFEL و IELTS دارد که در ادامه آنها را بیان میکنیم.
- اولین تفاوت در پرسش خود متون است که به مراتب پیچیدهتر از آزمونهای عادی زبان است و تحلیل آنها، صرف نظر از چگونگی نگارش، بسیار سختتر میباشد
- دومیت تفاوت بخش نگارش، در حجم آن است. به طور مثال در آزمون تافل، نگارش حجمی بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ کلمه کافی است اما در آزمون GMAT، بهتر است مطلب شما بیش از ۶۰۰ کلمه باشد
بعد از پایان این بخش و یک وقت تنفس کوتاه اختیاری در حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه، بخش دیگر آزمون شروع میشود که هر دو به صورت سوالات چند گزینهای است. آزمون Verbal و یا شفاهی، دارای ۴۱ سوال است و ۷۵ دقیقه نیز زمان برای پاسخگویی به آن وجود دارد و وظیفه آن در مجموع ارزیابی سطح دانش متقاضی در حوزههای مرتبط با فهم عمیقتر زبان انگلیسی نظیر دستور زبان، ارزیابی یک استدلال و درک مطلب است.
بخش آخر آزمون نیز Quantitative است که در آن دو گروه پرسشهای مرتبط با حل مسئله و کفایت کردن دادهها ارائه میشود. این بخش مجموعا دارای ۳۷ پرسش است و ۷۵ دقیقه نیز زمان دارد. همانطور که از نام دو گروه سوالات این بخش پیداست، به ارزیابی شیوه اندیشه و استدلال متقاضی میپردازد.
نحوه ارزیابی و امتیازدهی به آزمون GMAT
نمره آزمون جی مت به صورت یک نمره تفکیکی برای سه بخش مجزا و یک نمره نهایی است که در واقع ترکیب دو بخش غیر نگارشی آن میباشد. حداکثر نمرهای که متقاضیان میتوانند در این آزمون کسب کنند، ۸۰۰ است و شیوه پیچیدگی آن نیز به گونهای طراحی شده که حدود ۶۸ درصد شرکت کنندگان میتوانند نمرهای در حدود ۲۰۰ تا ۶۰۰ کسب کنند.
بر اساس نتایج ۳ سال اخیر این آزمون، میانگین نمرات ۵۳۵.۲ بوده و حدود دو سوم شرکت کنندگان نیز توانستهاند نمرهای در همان بازه تعریف شده کسب کنند. به همین دلیل، برای پذیرش در یک دوره خوب و معتبر MBA متقاضیان باید بتوانند نمرهای به مراتب بهتر و در حدود ۷۰۰ داشته باشند تا بتوانند از سایر شرکتکنندگان فاصله بگیرند.
آشنایی با فرآیند ثبت نام در آزمون GMAT
برای ثبت نام در آزمون GMAT، باید در سایت www.mba.com یک حساب کاربری ایجاد کنید و اطلاعات خود شامل نام، نام خانوادگی، آدرس و … را وارد کنید. البته دقت داشته باشید که در زمان وارد کردن اطلاعات شخصی، باید نام و نحوه نگارش آن دقیقا مانند آن چه در پاسپورت شما نوشته شده است، باشد و پس از ذخیره کردن آن، امکان ویرایش وجود ندارد.
پس از ثبت نام، باید حداکثر ۴ مرکز که این آزمون را برگزار میکنند انتخاب کنید و در صورت داشتن ظرفیت در تاریخ مورد نظر شما، بر روی آن کلیک کنید. انتخاب زمان و تاریخ آزمون کاملا بر عهده متقاضیان است و میتواند در مراکز مختلف، متفاوت باشد. پس از این مرحله، باید بر روی دکمه Select exam appointment کلیک کنید تا برنامه امتحانی را دریافت کنید.
پس از دریافت برنامه، به صفحه دیگری منتقل میشوید که در آن باید مبلغی را با استفاده از روشهای مختلف پرداخت کنید. در نهایت اطلاعات کردیت کارت، تاریخ ثبت نام و سایر اطلاعات شما نمایش داده میشود و در صورتی که تایید کنید، هزینه آزمون از شما کسر و ثبت نام شما نهایی میشود.
GMAT چقدر برای متقاضیان هزینه دارد؟
در حال حاضر هزینههای آزمون جی مت، به صورت زیر است.
- هزینه ثبت نام در آزمون: ۲۵۰ دلار
- تغییر تاریخ و یا محل آزمون: ۵۰ دلار
- درخواست ارسال نمره اضافی: ۲۸ دلار
- لغو آزمون: در صورتی که بیش از ۷ روز به تاریخ امتحان شما مانده باشد، مبلغ ۸۰ دلار بازگردانده میشود اما در صورتی که بیش از این زمان باقی مانده باشد، مبلغی پس داده نمیشود
سخن پایانی
در این مطلب از وبسایت پایان نامه من، هر آنچه که باید در مورد آزمون GMAT بدانید را بیان کردیم. این آزمون کلیدی مهم برای پذیرش در دانشگاهها و مراکز علمی است که دورههای MBA را ارائه میکنند. البته لازم به ذکر است که در علاوه بر هزینههای اعلام شده برای این آزمون، در برخی از کشورها نیز باید مقدار مالیات مشخصی را پرداخت کنید. این مبلغ علاوه بر هزینههای اصلی محاسبه میشود و به هزینههای دیگر مانند تغییر تاریخ یا محل و یا نمره اضافه تعلق نمیگیرد.
برای چاپ مقاله علمی و پژوهشی و مشاوره انجام پایان نامه دکتری و مشاوره پایان نامه ارشد با ما تماس بگیرید : 09353132500
پایان نامه من بزرگترین سامانه تخصصی مشاوره پایان نامه در ایران